Sportploeg van het jaar: Ajax 1

In het clubhuis van ASC zijn vrijdagavond onder grote belangstelling de Oegstgeester sportprijzen 2017 uitgereikt. Het was al de 23e keer dat sporters uit Oegstgeest in het zonnetje werden gezet. Er waren prijzen in maar liefst tien categorieën. De sportverkiezing wordt georganiseerd door Sportcafé Oegstgeest.

De titel met bijbehorende prijzen: Sportploeg 2017 was voor het eerste cricketteam van Ajax. Gefeliciteerd, mannen!

De jury: Het zeer internationale team van Ajax Cricket 1, met spelers uit alle windstreken, had afgelopen jaar maar één doel: kampioen worden in de overgangsklasse en terugkeren naar de eerste klasse. Want dat is de club die inmiddels al 125 jaar bestaat aan haar stand verplicht. Dat lukte en daarom mag Ajax Cricket 1 ook de titel ‘sportteam van het jaar’ bijschrijven.

Sunil Lamba was genomineerd voor Sportman van het jaar maar greep naast de titel.

Sportbestuurder

Ondanks het toch al grote aantal categorieën werd er dit jaar een nieuwe prijs geïntroduceerd: die voor de beste sportbestuurder van het jaar. “Sportbestuurders zijn ook vaak vrijwilligers, maar toch vinden we dat ze een andere rol vervullen. Daarom hebben we hier een nieuwe prijs voor in het leven geroepen”, legt Matthijs Huizing uit. Samen met Anneke Anholts en Bas Koster neemt hij al een aantal jaar de organisatie van de sportprijzen voor zijn rekening. “We zijn als Oegstgeest dan wel niet zo groot, maar we zijn een echt sportdorp met goede sporters. Dit was weer een hele mooie avond”,  aldus Huizing, die de avond zelf uitstekend leidde. Er waren zo’n tweehonderd belangstellenden op de avond afgekomen.

Deze nieuwe prijs werd gesponsord door Rabobank Leiden-Katwijk. De eerste winnaar werd Hans Schiphorst  van ASC. Een echte ASCer die ook nog steeds op het veld actief is. Sinds 2010 was hij voorzitter voetbal en in een lastige periode is het hem gelukt de club bij elkaar te houden en de vereniging zelfs sterker te maken. Schiphorst: “Ik beschouw dit als oeuvreprijs voor alle sportbestuurders. Het zijn vaak mensen die ontzettend veel tijd en energie in de club steken, maar het ook als eerste over zich heen krijgen als er iets niet goed gaat.”

Sportbestuurder2017

Bron: Sleutelstad 93.7 fm