Jubilaris Wim van Tuijl in het zonnetje gezet

Op zaterdag 4 augustus jl, na afloop van de wedstrijd van de Zami-selectie tegen VCC is er een klein feestje gevierd. Op de kop af 50 jaar is Wim van Tuijl dit jaar actief als zelfstandig cricketscorer. In de loop der tijd heeft een aantal Ajax-teams dankbaar van zijn diensten gebruik gemaakt. De laatste jaren was Wim vooral actief op de zaterdagmiddag omdat de lunch daar zo lekker is en het bier zo prima smaakt.

Het “vak” van scorer heeft Wim niet op een cursus geleerd maar in de praktijk onder leiding van een oude rot. Zo ging dat in de vorige eeuw. In dit geval is het de vaste scoorster van Ajax 1 geweest, Ina de Jongh (inderdaad de moeder van Frits), die Wim klaarstoomde voor het grote werk.

Maar na 50 jaar trouwe dienst heeft Wim aangegeven dat een teruglopend gezichtsvermogen hem parten gaat spelen bij het scoren. Hij overweegt dan ook sterk om z’n scoreboek aan de wilgen te hangen. De Zami-selectie heeft Wim in overweging gegeven z’n beslissing deze winter te heroverwegen en bood hem o.m. een verrekijker, een mega potlood en een grote letter scoreboek aan. Mocht Wim toch stoppen dan kan hij gebruik maken van de BIERPAS die hem werd aangeboden. Op vertoon van de pas kan Wim na afloop van een thuiswedstrijd van de Zami-selectie gezellig een biertje meedrinken om de zoveelste overwinning van de selectie te vieren.

Tot slot mocht Wim een fraaie pen met toepasselijke inscriptie in de tas mee naar huis nemen. Het bleef nog lang gezellig en onrustig op sportpark Overveer!