Drie ASC-prominenten krijgen Koninklijke onderscheiding

Tijdens de traditionele lintjesregen zijn dit jaar maar liefst drie ASC-ers vereerd met een Koninklijke onderscheiding. Een unieke gebeurtenis in onze lange geschiedenis waar wij trots op mogen zijn. Zeker, omdat de onderscheidingen voor een belangrijk deel toegekend zijn vanwege hun activiteiten voor ASC. Alle drie werden lid in de Orde van Oranje Nassau.

In Oegstgeest kreeg ons erelid Dick de Bock door burgemeester Jaensch de versierselen opgespeld onder andere vanwege zijn jarenlange verdiensten voor ASC. De meeste ASC-ers kennen Dick als voorzitter van de Stichting Beheer Sportpark Overveer en één van de sleutelspelers v.w.b. de verhuizing naar de Overveerpolder. Maar ook in eerdere tijden was Dick actief op ASC. Als penningmeester, jeugdvoorzitter en voorzitter voetbal.

In Leiden kreeg erelid Hans Juffermans zijn onderscheiding van burgemeester Lenferink als beloning en waardering voor zijn jarenlange inzet voor de verhuizing van ASC naar de Overveerpolder. Eerst als voorzitter van de heraccommodatiecommissie en later als bestuurslid van SBSO. Hans is nog dagelijks bezig met onze nieuwe accommodatie, namelijk het beheer en onderhoud van het clubhuis en de velden.

Last but not least kreeg Klaas van Welzen in Oegstgeest uit handen van de burgemeester een onderscheiding. Klaas is op vele fronten actief geweest en nog steeds actief. Bij de winkeliersvereniging De Kempenaerstraat, SOEK en natuurlijk ASC. Voor ASC is Klaas zo’n vrijwilliger waar je er niet genoeg van kan hebben als het gaat om onderhoud of het organiseren van activiteiten. Als er iets gerepareerd moet worden dan hoef je Klaas maar te bellen en het wordt gemaakt. Vergunning nodig? Klaas regelt het.

Na de uitreikingen zijn alle drie met hun gezin, familie en vrienden in het ASC-clubhuis bij elkaar gekomen alwaar zij door ASC een lunch aangeboden kregen. Wij feliciteren Dick, Hans en Klaas van harte met hun onderscheiding. ASC is trots op hen.