De dames weten eindelijk weer wat winnen is

De dames weten eindelijk weer wat winnen is

De T20 competitie zullen we maar snel vergeten, hierin werd geen enkele wedstrijd gewonnen. Gelukkig bleek het humeur van de dames daar nauwelijks onder te lijden en waren er iedere week ook aardig wat lichtpuntjes te bespeuren.

De 40-over competitie begon op 10 juni met direct een pittige tegenstander, de dames van VRA. Nadat de cabrio van Saskia keurig in de kooi geparkeerd werd en de toss werd verloren, mochten Eugenie en Evelien de batting openen. Na 10 overs stonden er 11 runs op het bord, niet helemaal de opening waar we op hadden gehoopt. Gelukkig voerden Margreet (36*), Laura en Pietje de score nog aardig op, maar na 126 runs waren de koek en de overs op. Appeltje eitje voor de ervaren batters van VRA zou je denken. Dat we ze toch nog ruim 32 overs hard hebben laten werken voor hun runs was te danken aan het nette bowlen van alle bowlers en het scherpe fielden van onder andere nieuwkomer Milou Jacobs (inderdaad ‘de dochter van’). Ons trade mark dit seizoen is toch wel het grote aantal run outs en ook deze wedstrijd gingen de nrs. 1 t/m 3 met een run out achter de naam het veld af, de andere 2 wickets kwamen op naam van Amber. Met vijf wickets verloren dus, maar een zeer competitieve wedstrijd en een uitstekende derde innings.

De week erop reisden we af naar Utrecht alwaar de Hilversum/Kampong combinatie op ons wachtte. Met slechts 10 speelsters (waarvan 2 invallers), 4 bowlers en zonder wicketkeeper zou dit een ware beproeving worden. Na een verloren toss mochten we gaan fielden. De twee run outs, zuinig bowlen van Amber (0/19/10) en wickets voor Michelle (2), Laura (1) en Eus (1) konden echter niet voorkomen dat er zomaar 181 runs voor Hilkamp op het bord stonden. Maar ook hier weer een lichtpuntje, of zeg maar gerust lichtpunt: Sterre besloot de (keepers)handschoen op te nemen en heeft 40 overs lang fantastisch gekeept! Samen met Annet en Christine hebben we nu opeens keepers te over, wat een luxe. De tweede innings leverde 60 mooie runs op voor Eef, een spijkerharde 4 en een bíjna 6 voor Sterre en de eerste run voor Milou. Helaas werden met weliswaar mooie slagen de fielders veelvuldig gevonden en lag de strike rate wederom wat te laag om het Hilkamp echt moeilijk te maken, dus zonder punten naar huis.

Zaterdag 24 juni: toss verloren en eerst batten tegen Quick Hg. Dit seizoen veruit het meest complete team in de competitie. Met snelle en accurate bowling en een paar direct hits werd het onze batters niet makkelijk gemaakt. Quick had uiteindelijk slechts 26 overs nodig om ons totaal van 107 runs (Eus 40) te passeren en bleek een flinke maat te groot.

Na een week rust kregen we afgelopen zaterdag Groen Geel op bezoek. Er werd naast de eer tevens gestreden om de felbegeerde ‘emmer’ dus er stond wat op het spel! We mochten alweer eerst batten (iets met een verloren toss) en Christine en Michelle gingen openen. De runs kwamen niet snel en de wickets helaas wel, niet ideaal. Christine wist echter tot 21 runs te komen en wat late order hitting van Eef en Eus bracht het totaal alsnog naar een respectabele 140 runs. Ik zou het een ‘par’ score willen noemen. Of het nou aan de zami-supporters lag of niet, Laura bowlde vervolgens de sterren van de hemel en eindigde met de prachtcijfers van 3/8/8.1. Om het publiek nog wat extra te vermaken pakte ze ook nog eens nonchalant twee vangen en ook Eef hield een goede vang vast. Margreet kon niet achter blijven en vang nummer vier viel op haar eigen bowlen. Zou Frits dan toch gelijk hebben wanneer hij ons het aloude ‘catches win matches’ toe roept? Hoe dan ook, de dames van Groen Geel zaten met 57 runs aan de kant. Gewonnen! Met maar liefst 83 runs! Dat smaakt naar meer.

Alleen die toss maar niet kunnen winnen blijft toch wel een dingetje. Om met de woorden van de vorige schrijfster af te sluiten: vijf keer is scheepsrecht? Komt dat zien aanstaande zaterdag, toss rond 11.30, aanvang wedstrijd 12.00 op het 2e veld, tegenstander Rood & Wit.

dames 2 - kopie

dames 3 - kopie

dames 1 - kopie

 

Foutje gezien? Geef het door aan de secretaris via secretarisasc@gmail.com. Alvast bedankt!