Dames stunten opnieuw en verslaan na Hermes ook Quick Haag

Dames 2011Dat de dames bezig zijn aan een ongekend succesvol seizoen mag niemand ontgaan zijn. Op Hemelvaarsdag zetten zij een totaal neer van 230 runs tegen het sterke Hermes DVS. Rachel zorgde voor een razendsnelle 115 runs waarna ze gevangen ging op een overduidelijke (maar niet gegeven) no ball. Pietje en Yvonne lieten echter zien dat we niet alleen op Rachel leunen en voegden nog een mooie 43 en 28* aan het totaal toe om vervolgens Amber en Evelien nog wat snelle runs te laten maken. Hermes leek te bezwijken onder de druk en de eerste wickets vielen rap (Amber 3-35-9) maar het lukte ons niet om het snel af te maken, waardoor het uiteindelijk aan gelegensheidsbowler Rachel was om ze in de laatste over tot slechts 226 runs te laten komen. Een ongekende zege die ons afgelopen zaterdag tegen Quick duidelijk veel vertrouwen gaf.

Quick Haag is een allround en ervaren team olv Ned XI captain Helmien Rambaldo en afgelopen jaar wonnen zij zowel de reguliere competitie, het T20 toernooi als het officieuze NK Indoor. Wij lieten ons hier niet door intimideren en gingen na een gewonnen toss positief van start aan bat. Het gras was echter schandalig lang en traag waardoor runs niet makkelijk gescoord zouden worden. Nadat Rachel met een spijkerharde en vlakke zes de sightscreen kapot had geslagen liet ze zich verschalken door een traag pisboogballetje (17 runs). Quick dacht dat ze de wedstrijd al gewonnen hadden, maar het was wederom Pietje die goed stond te batten en nog 21 runs aan ons uiteindelijk magere totaal van 80 toevoegde.

We speelden direct door om de regen voor te blijven, maar nadat er na 14 overs slechts 24 Haagse runs op het bord stonden (zuinig bowlen van openers Eef en Amber) besloten we toch maar te gaan lunchen. Na de lunch was de boodschap duidelijk: druk blijven zetten en wickets nemen. Eugenie gaf meteen het goede voorbeeld en pakte het eerste wicket (koelbloedige vang Antointette) om er vervolgens nog maar eens vijf (!) aan toe te voegen. Fantastisch fielden van onze kant zorgde voor 5 vangen, een run out, een super stumping van Rachel en vooral heel weinig runs voor Quick. Met nog slechts 7 runs te gaan bleken wij beter met de druk om te kunnen gaan en toen Eus het laatste wicket pakte (LBW Haagse overseas) barste het feest op het veld los.

De dames bewijzen hiermee dit jaar in de top 4 thuis te horen en als team enorm gegroeid te zijn. Met slechts 1 verloren en 5 gewonnen wedstrijden staan we na de eerste fase op een 2e plaats. Vanaf zaterdag gaan we verder met de tweede fase, deze ziet er als volgt uit:

  • Zaterdag 25 juni Hermes thuis, aanvang 12:00
  • Zaterdag 2 juli Kampong thuis, aanvang 12:00
  • Zaterdag 9 juli Quick Hg uit, aanvang 12:00

Doordat de behaalde punten uit de eerste ronde worden meegenomen staan we op 2 punten achterstand op Kampong en hebben we resp. 2 en 4 punten voorsprong op Quick Hg en Hermes. Na de tweede fase spelen de nummers 1 en 2 op zondag 21 augustus om het landskampioenschap en de nummers 3 en 4 spelen een troostfinale. Schrijft u deze datum vooral in de agenda!