Dames beginnen het seizoen goed

Winst in oefenwedstrijd tegen Groen-Geel

Ondanks een bijzonder slecht weerbericht bleken de weergoden de Ajax Ladies toch gunstig gezind en kon de eerste (oefen) wedstrijd van het seizoen afgelopen zaterdag gespeeld worden. De bags uit de container werden afgestoft, de stoelen werden buitengezet en zelfs de partytent ontvouwde zich. Er zouden 35 overs gespeeld worden en omdat de pitch nog vochtig was van de regen van eerder die ochtend, werd in overleg met Groen-Geel besloten dat de thuisploeg eerst zou batten.

Het batten begon wat aarzelend en al in de vijfde over pakte Groen-Geel een wicket. Toen kwam Pietje echter in, die in korte tijd 21 runs bij elkaar wist te slaan, wat het totaal in 12 overs op 53 bracht. Daarna sloeg het noodlot echter toe. Chuck pakte het wicket van Amber en in de twaalfde over pakte captain Tessa van Groen-Geel nog eens twee wickets. Evelien stabiliseerde de situatie echter weer. Ze bleef de rest van de wedstrijd staan met een mooi totaal van 28 runs. Zij en Marjolein batten de 35 overs gewoon uit, waarbij ze steady runs bleven scoren. Ook Marjolein batte goed en scoorde 24 not out. Met wat hulp van Mr. Extra kwamen de ladies zo op het totaal van 175 voor 6. Zou dat genoeg zijn om deze wedstrijd te winnen?

Na een heerlijke lunch kwam er antwoord op deze vraag. Al in de eerste over was er een run-out en ook daarna bleven de wickets gestadig vallen. In de tweede over belandde een door Amber gebowlde bal met een edge in de handen van Christine die in deze wedstrijd haar debuut als wicketkeeper maakte. Een ander debuut dat niet onvermeld mag blijven is dat van Julie, het zusje van Roos, die haar eerste wedstrijd voor de dames speelde en een aantal mooie fielding acties liet zien. Op Evelien’s bowlen werd ook nog een vang gepakt in over 6 en zo had Groen-Geel pas 19 runs gescoord voor 3 wickets. Ook Marjolein pakte twee wickets in één over en eigenlijk had heel bowlend Ajax zo prachtige bowling cijfers. Marjolein bowlde 2 voor 1 in 3, Evelien 1 voor 3 in 3. Amber pakte twee wickets, Pietje één en Margreet bowlde ook erg zuinig. Voor we het wisten stond Groen-Geel aan de kant voor 61 runs na 19 overs. Een overtuigende overwinning.

Traditioneel werd de “bucket”, deze keer gevuld met cheetos, overhandigd aan de winnaar van de dag, Ajax. De dag was helemaal compleet toen die avond onze dames-overseas Linsey arriveerde en er zowel met haar als met Groen-Geel geborreld kon worden.

Het seizoen is weer begonnen! De dames zijn komende zaterdag spelend te bewonderen op Hermes in Schiedam en de eerste thuiswedstrijd laat nog op zich wachten tot zaterdag 19 mei.