Bondsumpire Willem Molenaar staat in duizendste wedstrijd

Bondsumpire Willem Molenaar heeft afgelopen zaterdag 12 mei een unieke mijlpaal in het Nederlandse cricket bereikt toen hij in zijn duizendste wedstrijd ‘stond’. De hoofdklassewedstrijd VCC 1 – Punjab 2 vormde het decor van dit markante jubileum. Samen met oud KNCB-voorzitter Jacques Mulders leidde hij dit duel op een zonnige cricketdag. Ajacied Molenaar is de enige umpire in het Nederlandse cricket die deze mijlpaal heeft behaald, en volgens insiders ‘gaat niemand dit ooit nog overtreffen’.

Namens Ajax was cricketcommissaris Frits de Jongh aanwezig, wat zeer op prijs werd gesteld. Na de wedstrijd richtte KNCB-voorzitter Betty Timmer het woord tot Willem Molenaar. Datzelfde deed ook Dave Hardy, namens de Scheidsrechterscommissie. Willems vrouw Liesbeth werd daarbij niet vergeten.

De gerespecteerde Molenaar begon in 1974 aan zijn imposante scheidsrechterscarrière, waarin hij ook internationaal actief was. Op het gebied van opleidingen speelt hij nog steeds een belangrijke rol in de Nederlandse umpirewereld.