Ajax Ladies-Quick 1888 — ‘ff wachten’

imagemartijn

“Arnie, kun je even m’n schoen aandoen, alsjeblieft?”

Met de wedstrijd tegen HilKamp op 27 juni alweer in het nabije vooruitzicht, op de valreep nog even een wedstrijdverslag van de dames van afgelopen zaterdag. Op het programma stond een T20 tegen de dames uit het verre Nijmegen, Quick 1888, een team met zelfs enkele speelsters uit Duitsland. In het kader van ‘je moet er wat voor over hebben’. Captain Evelien won de toss (je kan ‘m maar beter binnen hebben) en de dames gingen eerst de wei in om te fielden. Onder toeziend oog van een steeds groter wordend deel van Zami II en hun tegenstander, die aan de pre-wedstrijd-lunch waren begonnen, laten we zeggen, het grootste deel van de dames van Quick goed onder de duim gehouden. Strak fielden, waaronder door een goed oplettende Sarah en het strak ingooien van Laura, ook vanaf de boundary, zorgden ervoor dat Quick weinig runs kon scoren. Een prachtige vang van Pietje op het bowlen van Laura leverde het wicket van de openingsbatsman op én de uitroep van een van de heren: “Hebben sommige heren hier aan de kant even opgelet en gekeken hoe dat moet, we noemen geen namen, kan bijvoorbeeld beginnen met een K?”. Ook een snelle stumping van Christine, een wicket compleet aan diggelen door het bowlen van Eef en een c&b in de handjes van Eus zorgden voor een langzame gang naar de kant voor een aantal Quickers.

Batsman nr. 4 van de Quick-dames had iets anders in haar hoofd en had besloten met name Mikaela het frustratiemomentje van de dag te bezorgen door haar even hard voor zes weg te slaan. Oké, het is een klein veld, maar desalniettemin toch een dikke zes in de richting van de vaste kooi in de hoek. Later begrepen we dat dat een tijdje geleden was; de vreugde spatte van de in de rondte springende batsman af. Tot grote ergernis van de bovengenoemde bowlster, natuurlijk, ook dát was te zien vanaf de kant… De solo hardhitster poogde zo’n beetje elke bal die ze kreeg met dezelfde slag opnieuw voor zes te slaan, wat niet meer lukte, maar wel een aantal viertjes opleverde. Zodoende werd de score steeds verder opgekrikt. Het leverde nummero 4 in elk geval de topscore van Quick op van 38 runs, maar liefst 30 runs meer dan de tweede hoogste score van de Nijmeegse dames. De Zami mannen, die – begrijpelijk – ook graag op het eerste veld wilden spelen, waren intussen soort van uitgeluncht en aan het morren en discussiëren over de vraag of nou wel of niet de gang naar het tweede veld moest worden gemaakt. Uitspraken als “Over 5 minuten kijken we hoe het ervoor staat”, “jullie hadden beter nummer 1 en 2 kunnen laten staan”, “jezus, een zes, ik neem toch nog maar een broodje” en “wie kunnen er bij jullie eigenlijk redelijk batten en hoe lang duurt het dan voordat jullie dit bij elkaar hebben gemept?” werden geregistreerd langs de kant.

Na 20 overs stond de score van 76 runs op het bord. Gelukkig niet echt een score waar onze dames direct bang van worden, maar je weet, er gebeuren gekker dingen en we nemen niets voor lief.

Voor Ajax openden Ferrari-Eus en Boem-boem Pietje. En tja, wat kunnen we daar nou van zeggen. Het vorderde wat langzaam, ahum, met een runrate van pak ‘m beet 10 per over. Na 7.3 overs was het al klaar. De fielders van Quick hadden een flink aantal mooie vieren om de oren gekregen en konden niets tegen dit tweetal inbrengen. Ergens tot verdriet van nummer 3 Mikaela, die ook nog graag even haar kunsten had willen laten zien. De onderlinge werd gewonnen door Pietje, met in totaal 40 runs en Eus pakte de 2e plaats met een fraaie 23 runs, beide dames dus zeer gedegen not out. Laura met in totaal 3 wickets en een erg goede wedstrijd ontving deze week de deegroller. We zijn benieuwd wat dat zal brengen! Na deze inspanning konden de dames weer genieten van een goede derde helft, te beginnen met een exquise lunch, dit keer met bruschetta en pannenkoeken. Als dat geen winnende combinatie is! Wisten jullie trouwens dat poedersuiker erg gevaarlijk kan zijn? Je valt er soms zomaar van je stoel van…

En laten we nou ook nog eens net op tijd klaar zijn geweest voor de Zami’s om op het eerste veld te spelen, ouwe bofferds. Hadden we ook nog vermaak tijdens de lunch en daarna. Helemaal top!

image laura

imagepieteus